Roere Eric Murray og Hamish Bond

Roere Eric Murray og Hamish Bond of New Zealand dominert mesterlig kategorien toere uten styrmann i syv år og også bekreftet sin dominans i OL i Rio de Janeiro. Ved første øyekast, flyttet en odder par til et mindre mannskap etter OL i Beijing, og siden 2009 knuser konkurrentene. På Rodrigo de Freitas lagune finne i torsdagens finale scoret 69nde seier på rad.

“Hva gjør oss annerledes fra de andre? Vi er bare bedre,” spøkte han Murray allerede under OL regattaen da han måtte svare på spørsmål om dominans av New Zealand paret. “Ærlig talt, er vi ikke gjør noe annerledes enn andre. Bare trene hardt, veldig hardt. Og vi hele tiden prøver å forbedre teknikken, er det vår filosofi”, sa (Betsafe) Murray mer alvorlig.

Deres dominans er også bemerkelsesverdig fordi de er fysisk annerledes. Murray er nesten to meter høy og stokilový fellah, faglig utseende Bond er fem centimeter kortere og 15 kilo lettere.

Dessuten har de også forskjellig art. Bond er dedikert til å studere og finans, har Murray hadde for eksempel en veldedighet boksekamp. Og på grunn utenfor roing sammen de ikke bruker mye tid.

“Eric begynte å sende i hovedsak at vi ikke kan tape. Bare kommer til å vinne. Jeg har en tendens (Betsson) til å tenke på hva som kan gå galt,” sa Bond, som på pressekonferansen tydelig demonstrert at den dominerende mannskapet er Murray. Nå er han svarte alltid først, og Bond ventet på sin sjanse.